cabecera02.jpg

BENVINGUTS / DES A LA WIKI DEL CURS DE WEB SOCIAL DE LES BIBLIOTEQUES DE L'HOSPITALET!


Farem servir aquesta wiki perquè tots i totes podeu fer una pràctica (relativament senzilla) de treball col·laboratiu fent servir aquesta plataforma.

Instruccions per donar-vos d'alta a Wikispaces.

1.- Igual que amb la pràctica de Google Docs, haureu rebut un correu electrònic titulat "Invitation to the practiqueslh20 wiki" (o similar), on trobareu una adreça sobre la qual haureu de clickar per donar-vos d'alta com a usuaris de la plataforma. Si no l'heu rebut, o l'heu esborrat per error, aviseu-me que hi posarem remei el més ràpidament possible.
2.- Si feu click a l'enllaç, anireu a parar a una pàgina per donar-vos d'alta. Haureu de posar un nom d'usuari (us demano que feu servir el mateix que utilitzeu al curs, o que si utilitzeu un de diferent m'ho notifiqueu), i una contrasenya. El camp de correu electrònic ja estarà omplert amb l'adreça on heu rebut la invitació.
3.- Si us pregunta "Make a space?" li indiqueu que "No": de moment no voleu crear la vostra pròpia wiki, sino participar en aquesta que farem entre tots :-)
4.- Després us sortirà una pantalla on heu de clickar el botó "Join Space"... i ja sereu membres de la wiki! Per comprovar-ho, feu click a "Sign out", a la banda superior dreta de la pantalla, i després feu click a "Sign in" i proveu d'entrar amb el vostre nom d'usuari i contrasenya.

Instruccions per realitzar la pràctica.

1.- Busqueu el vostre nom d'usuari a la columna de l'esquerra (si no m'he equivocat, estan tots per ordre alfabètic)
2.- Clickeu a sobre.
3.- Se us obrirà una pàgina amb el següent aspecte:

wikispaces01.jpg

4.- Clickeu a "Edit this page".
5.- S'obrirà, en la mateixa finestra, una aplicació molt semblant a un "processador de textos". Tindreu una barra d'eines ("Editor"), des de la qual podreu modificar el text que hi introduïu, afegir enllaços a altres pàgines, insertar fotografies, gadgets/widgets, etc...
6.- La primera part de la pràctica consistirà en que cadascú posi a la seva pàgina una recomanació/consell/truc/recurs que feu servir en la vostra tasca bibliotecària que creieu que pugui ser útil que els companys coneguin. Quan hagueu acabat, recordeu-vos de clickar "Save" (Recordeu els tres passos del vídeo de common craft sobre les wikis! Clickar a edit - Fer les modificacions de la pàgina - Clickar a save).
7.- Jo n'he posat uns quants a la pàgina d'EXEMPLE, perquè sapigueu més o menys quin tipus de continguts podeu compartir.
8.- La segona part de la pràctica consisteix en, fent servir l'apartat que diu "DISCUSSION", deixar algun comentari en la pàgina d'algun company: si ho heu trobat útil, si coneixeu alguna alternativa que a vosaltres us funcioni, etc...

Si teniu dubtes, preguntes o consultes, podeu fer servir l'apartat "DISCUSSION" d'aquesta mateixa pàgina, el correu electrònic, o l'entrada al blog en la qual parlem de la pràctica sobre la wiki.

Si necessiteu ajuda sobre el funcionament de wikispaces (la plataforma sobre la qual funciona aquesta wiki), aneu a l'apartat TUTORIALS.

BONA SORT!